Bitki Çayları Faydaları Zararları
 
Bitki çaylarından günde iki fincan tüketmeniz önerilir. Bu çaylar, diğer birçok sıvıdan daha sağlıklı olabilse de, içlerinde bulunan etken maddelerin aşırı alınmasının, sağlıksız sonuçlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.
 Ahududu çayı, birçok hastalığa iyi gelir. Ancak doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu için hamileliğinizin son dönemlerinde kullanmaktan kaçının. Bir başka meyve çayı olan kuşburnu çayı da C vitamini bakımından zengindir ve vücuda direnç sağlar. Ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.
 Yeşil çay ve ıhlamur, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca yeşil çay, kan dolaşımını düzenler; ıhlamursa ödem indirir. Papatya çayı ve zencefil çayı, hazımsızlık düzenlemeye yardımcı olur, şişkinlik hissini azaltır. Uyku problemleri ve stres için papatya çayı önerilir. Zencefil çayı içerek bulantıları önlemek mümkündür. Rezene çayının, yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır; ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
 Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin; sinameki çayı müshil etkisi yaratır, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için, adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz.